ONLINE Pincejárat 2021. Március 6-án 17 órától

2021.02.22

2021. március 6. 17 óra.
 
az est facebook eseménye:
 
Az élő bejelentkezéshez és így az eseményhez DÍJMENTESEN lehet csatlakozni.
 
információk:
 
A Budafoki Pincejárat idén ünnepli 5. születésnapját. Ennek alkalmából ezúttal a Katona Borházat szeretné a rendezvény bemutatni. Így velünk találkozhat, aki csatlakozik az online seményhez. 
Daróczi Károly borvacsora mester finom borkorcsolyáival, Katona Zsófi pedig felejthetetlen boraival ünnepli a Pincejárattal ezt a kerek dátumot. Aki pedig nemcsak látni és hallgatni szeretné a kóstolót, hanem ízlelni is, annak nincs más dolga, mint megrendelni a Katona Borászat webshopjából az italokat.
Az 5 tételes borcsomag megrendelhető 9700 Ft helyett 8500 Ft-ért, Budapesten ingyenes szállítással:

http://katonaborhaz.hu/borok/borcsomag/borcsomag-2021marciusi-pincejarat-online-estjehez

1. FLÖRT - IRSAI OLIVÉR 2019
2. SEMILLON 2018
3. CABERNET FRANC ROSÉ 2019
4. CHARDONNAY 2018
5. PINOT NOIR 2019
A Katona Borház 1996 őszén alakult vállalkozás, amely felélesztette a családi hagyományokat. Pincészetük jelenleg 45 hektáron termeszt szőlőt a Balaton déli oldalán, a Balatonboglári Borvidéken, 2006 óta pedig 1 hektárt művelnek Tokaj Hegyalján.
A szőlőt boglári pincészetben dolgozzák fel és érlelik palackozásig, de van, hogy kierjedt boraik egy részét budafoki pincéjükbe szállítják további kezelésre, érlelésre. Itt történik a palackozás és ezután az értékesítés is.
Katona Zsófi igazi balatoni lány, Balatonbogláron nőtt fel és erre nagyon büszke is. Imádja a tavat és a vidéket. Érettségit már Budapesten szerzett, majd annak ellenére, hogy tizenéves kora óta dolgozik a fesztiválokon és mindig is érdekelte a bor, közgazdászként végzett, majd mérlegképes könyvelő lett és azóta szőlész-borász is. De nem hagyta a vére, így kezdetektől a borászatnál dolgozik. Teljes egészében felügyeli a különböző megjelenéseket és rendezvényeket szervez, igazgatja a budafoki munkát. Borkóstolókat tart, szervez, intéz, és ugyanekkora lelkesedéssel veti bele magát a fesztiválokba is, ahol nem csak a vendégeknek tölt szívesen a poharába egy jó chardonnayt például!
Daróczi Károly:
“15 éve kerültem közel a BORHOZ, egy jó barátom Szalai Gyula sommelier óriási segítségével és jóvoltából. Akkoriban nem szerettem a bort. Ő azonban közel 2 évig kóstoltatott velem fantasztikus nedüket a világ sok tájáról. Egyszer csak egy fantasztikus, vastag, érett, elképesztő gyümölcsökkel teli argentín Malbecet kóstolva olyan hatás ért mint még soha azelőtt, szerelmes lettem a BORBA s ez a szerelem máig tart.
7 éve tartok borkóstolókat és nagy hangsúlyt fektetek arra hogy a borok mellé kínált falatok tökéletes párost alkossanak ! Hiszem, hogy a jó bor és a jó étel kombó olyan fantasztikus élményt adhat nekünk, felnőtt embereknek, mint a gyerekeknek a játszótér, hiszen a játékosság bennünk van, a sajátunk.”
 
Az online borkóstoló étel-és italsora
 
- FLÖRT- IRSAI OLIVÉR 2019 Köszöntő ital
- SEMILLON 2018
Füstölt lazac olivabogyóval, avokádóval és fűszeres-kapros ricottával, bundázott rákfarok
Daróczi Károly tippje az elkészítéshez: “a füstölt lazacot és az olívabogyót apróra vágom, az avokádót felkockázom, a ricottát kikeverem sóval-borssal-kaporral. Tányéron, kerek kiszóróba rétegezem az avokádót, majd a lazacot és az olivabogyót, a tetejére a ricottát és elsimítom, a kiszúrót vigyázva leemelem! A rákot bundázva kisütöm, ezzel díszítem az ételt.”
- CABERNET FRANC ROSÉ 2019
Gyümölcs kosárka epres-málnás krémsajttal, szeder, málna és eper
Daróczi Károly tippje az elkészítéshez: “linzer kosárkába töltöm az epres-málnás kremsajtot, szederrel, eperrel, málnával és mentával díszítem”
- CHARDONNAY 2018
Brie, Gouda, Parmezán sajtválogatás, dió és szőlő
Daróczi Károly tippje az elkészítéshez: “a sajtokat felkockázom, dióval és szőlővel díszítem”
- PINOT NOIR 2019
Tatárbifsztek, paradicsommal, kaliforniai paprikával, retekcsíra és pirítós
Daróczi Károly tippje az elkészítéshez: “pirítóst készítek, közepesen fűszerezem a tatárbifszteket, hogy a hús ízét ne takarjam el teljesen, kaliforniai paprikát és paradicsomot darabolok mellé, cékla vagy retek csírával díszítem”
Időpont: 2021. március 6. szombat 17.00
 
 
További programjaink: http://bornegyed.hu/pincejarat