Amikor a szeretet és a jártasság együttműködik – mestermű születik. (John Ruskin)

Ezt valljuk mi is. Fegyelmezetten, szeretetben, együttműködésben dolgozni és valami maradandót alkotni!

Ezek vagyunk mi:

Katona Ferenc

Katona Ferenc

ügyvezető, alapító, borász

Katona Ferenc

ügyvezető, alapító, borász

Szákszendről indult, Csopaki nyarak alapozták meg szőlő és bor iránti szerelmét! A Soós István Borászati Középiskola után a Kertészeti Egyetemen végzett borászként. Több állásajánlatból nem véletlenül választotta a Balatont. A Balatonboglári Borgazdaságban kezdte meg munkáját 1984-ben amikor még igényes, magasszintű munka folyt a gazdaságban, nagy szakmai sikereket elérve fejlődtek, dolgoztak. Bordeaux-i érmek, első primőr borok és még sorolhatnánk. A rendszerváltozás után Konyári Jánossal és Garamvári Vencellel közös pincészetet alapítottak, majd 1996-ban jött a gondolat, mely életre keltette a Katona Borházat.


Dr. Katona Klára

Dr. Katona Klára

ügyvezető, alapító

Dr. Katona Klára

ügyvezető, alapító

A komárom-esztergom megyei lány hamar felkerült a nagyvárosba, az Államigazgatási Főiskola és a Közgáz Egyetem alatt már bedolgozta magát a bankszférába, a 90-es években magánvállalkozásba kezdett pénzügyi vonalon, mikor is 1996-ban testvéreivel megalapították pincészetünket. Több céget irányít, emellett egy jogi diplomát is szerzett. Szakmai tapasztalata, tudása, kapcsolatai nagyban segítik a borászat működését, ügyvezetőként segíti és irányítja a munkát. Sokat jön, megy, intézkedik, de ha végre leteszi az autót, szívesen kuporodik le a kandallója elé egy jó pohár Cabernet-vel!


Katona Tibor

Katona Tibor

ügyvezető, alapító

Katona Tibor

ügyvezető, alapító

A 3., a középső testvér, Tibor is szerves része a borászat életének. Széleskörű pályafutása után kötött ki a borászatnál, itt megtalálta helyét. A pince vezetését Budafokon már átadta a következő generációnak, de a logisztikában, ügyintézésben még mindig nagy szerepe van és vitathatatlan, hogy humorával minden ügyfelünket le tudja venni a lábáról. Nagyon édesszájú, úgy tűnnek el közelében az édességek, mint a hajók a Bermuda háromszögben, így nem meglepetés, hogy tőle elzártan tartjuk a tokaji kései kincseinket! Emellett pedig nagy szenvedélye a postagalamb sport, ennek is szeret időt szánni.


Katona Zsófia

Katona Zsófia

borászat/marketing/sales/rendezvények

Katona Zsófia

borászat/marketing/sales/rendezvények

Zsófi igazi balatoni lány, Balatonbogláron nőtt fel és erre nagyon büszke is. Imádja a tavat és a vidéket. Érettségit már Budapesten szerzett, majd annak ellenére, hogy tizenéves kora óta dolgozik a fesztiválokon és mindig is érdekelte a bor, közgazdászként végzett, majd mérlegképes könyvelő lett és azóta szőlész-borász is. De nem hagyta a vére, így kezdtektől a borászatnál dolgozik. Teljes egészében felügyeli a különböző megjelenéseket és rendezvényeket szervez, igazgatja a budafoki munkát. Borkóstolókat tart, szervez, intéz, és ugyanekkora lelkesedéssel veti bele magát a fesztiválokba is, ahol nem csak a vendégeknek tölt szívesen a poharába egy jó chardonnayt például! Sokat ingázik Balaton és Budapest között, ha szerencsénk van, egy fesztiválon, rendezvényen biztosan elkaphatjuk!


Katona Eszter

Katona Eszter

marketing/sales/rendezvények

Katona Eszter

marketing/sales/rendezvények

Budafokon nőtt fel, de a balatoni /boglári nyarak, a borfesztiválok és szüreti ünnepek annyira részévé váltak a gyerekkorának, hogy nem volt nagy kérdés számára, a borászatunkkal szeretne foglalkozni. Érettségi után nekivágott Dániának, ahol Nemzetközi Marketing & Sales Management diplomát (BSC) szerzett. A szakmai gyakorlathoz – hogy azért a borászathoz is kapcsolódjunk – meg sem állt Új-Zélandig. Wellingtonban egy szuper start-up gyöngyözőbor projektnél (JOIY) segített be a marketingbe. 2014 óta újra a csapatunkat bővíti, főleg az értékesítési vonalat erősíti, de a borkóstolókról, fesztiválokról sem hiányozhat! No meg ha épp palackozni kell, abba is besegít szívesen! A jól megérdemelt pihenését egy jó Irsaival szokta megkezdeni!