Amikor a szeretet és a jártasság együttműködik – mestermű születik. (John Ruskin)

Ezt valljuk mi is. Fegyelmezetten, szeretetben, együttműködésben dolgozni és valami maradandót alkotni!

Ezek vagyunk mi:

Katona Ferenc

Katona Ferenc

ügyvezető, alapító, borász

Katona Ferenc

ügyvezető, alapító, borász

Szákszendről indult, Csopaki nyarak alapozták meg szőlő és bor iránti szerelmét! A Soós István Borászati Középiskola után a Kertészeti Egyetemen végzett borászként. Több állásajánlatból nem véletlenül választotta a Balatont. A Balatonboglári Borgazdaságban kezdte meg munkáját 1984-ben amikor még igényes, magasszintű munka folyt a gazdaságban, nagy szakmai sikereket elérve fejlődtek, dolgoztak. Bordeaux-i érmek, első primőr borok és még sorolhatnánk. A rendszerváltozás után Konyári Jánossal és Garamvári Vencellel közös pincészetet alapítottak, majd 1996-ban jött a gondolat, mely életre keltette a Katona Borházat.


Dr. Katona Klára

Dr. Katona Klára

ügyvezető, alapító

Dr. Katona Klára

ügyvezető, alapító

A komárom-esztergom megyei lány hamar felkerült a nagyvárosba, az Államigazgatási Főiskola és a Közgáz Egyetem alatt már bedolgozta magát a bankszférába, a 90-es években magánvállalkozásba kezdett pénzügyi vonalon, mikor is 1996-ban testvéreivel megalapították pincészetünket. 2 gyermek, Sára és Marci boldog édesanyja, de, hogy ne unatkozzon, még a cégek, gyermekek mellett egy jogi diplomát is szerzett. Szakmai tapasztalata, tudása, kapcsolatai nagyban segítik a borászat működését, ügyvezetőként segíti és irányítja a munkát. Sokat jön, megy, intézkedik, de ha végre leteszi az autót, szívesen kuporodik le a kandallója elé egy jó pohár Cabernet-vel!


Katona Tibor

Katona Tibor

ügyvezető, alapító

Katona Tibor

ügyvezető, alapító

A 3., a középső testvér, Tibor is szerves része a borászat életének. Széleskörű pályafutása után kötött ki a borászatnál, itt megtalálta helyét. A pince vezetését Budafokon már átadta a következő generációnak, de a logisztikában, ügyintézésben még mindig nagy szerepe van és vitathatatlan, hogy humorával minden ügyfelünket le tudja venni a lábáról. Nagyon édesszájú, úgy tűnnek el közelében az édességek, mint a hajók a Bermuda háromszögben, így nem meglepetés, hogy tőle elzártan tartjuk a tokaji kései kincseinket! Emellett pedig nagy szenvedélye a postagalamb sport, ennek is szeret időt szánni.


Katona Zsófia

Katona Zsófia

marketing/sales/rendezvények

Katona Zsófia

marketing/sales/rendezvények

Zsófi igazi balatoni lány, Balatonbogláron nőtt fel és erre nagyon büszke is. Imádja a tavat és a vidéket. Érettségit már Budapesten szerzett, majd annak ellenére, hogy tizenéves kora óta dolgozik a fesztiválokon és mindig is érdekelte a bor, közgazdászként végzett, majd aztán mérlegképes könyvelő is lett. De nem hagyta a gondolat, hogy valami úton-módon ne a borászatban dolgozzon, segítsen, így jelenleg a pénzügyi, marketing vonalon tevékenykedik, valamint teljes egészében felügyeli a különböző megjelenéseket és rendezvényeket szervez. Borkóstolókat tart, szervez, intéz, és ugyanekkora lelkesedéssel veti bele magát a fesztiválokba is, ahol nem csak a vendégeknek tölt szívesen a poharába egy jó chardonnayt például! A borok mellett a kézilabda a nagy szerelme! Sokat ingázik Balaton és Budapest között, ha szerencsénk van, egy fesztiválon, rendezvényen biztosan elkaphatjuk!


ifj. Katona Tibor

ifj. Katona Tibor

borász

ifj. Katona Tibor

borász

Második generációs borászunk, kisgyermekként, a nagyszülők Császári birtokán szőlőt művelve még nem gondolta, hogy jó pár évvel később szenvedélye lesz a bor. De így lett. Szerencsénkre! Borászati középiskola után a Corvinus Egyetem hallgatója lett és azóta már maga vezeti a budafoki munkát, közben pedig a család többi tagjával boldogan fedezi fel szabad idejében a világ minden táját a borokon át! Kedvence többek a között a sauvignon blanc, új-zélandi típusától a túlérett, testes sauvignon-ig minden a szenvedélye lett, célja, különleges borok megalkotása, többek között ebből a fajtából. Krítikus alkat, de szerencsére nem csak másokkal, hanem magával és munkájával szemben is, így a tökéletességre törekedve készíti borainkat Ferenccel együtt!


Katona Eszter

Katona Eszter

marketing/sales/rendezvények

Katona Eszter

marketing/sales/rendezvények

Budafokon nőtt fel, de a balatoni /boglári nyarak, a borfesztiválok és szüreti ünnepek annyira részévé váltak a gyerekkorának, hogy nem volt nagy kérdés számára, a borászatunkkal szeretne foglalkozni. Érettségi után nekivágott Dániának, ahol Nemzetközi Marketing & Sales Management diplomát (BSC) szerzett. A szakmai gyakorlathoz – hogy azért a borászathoz is kapcsolódjunk – meg sem állt Új-Zélandig. Wellingtonban egy szuper start-up gyöngyözőbor projektnél (JOIY) segített be a marketingbe. 2014 óta újra a csapatunkat bővíti, főleg az értékesítési vonalat erősíti, de a borkóstolókról, fesztiválokról sem hiányozhat! No meg ha épp palackozni kell, abba is besegít szívesen! A jól megérdemelt pihenését egy jó Irsaival szokta megkezdeni!